Sesongoppkjøringen endelig i gang

�LESUND 20110212. Aalesunds Pablo Herrera (tv) gratuleres av Amund Skiri (midten) og Ville Jalasto (th) etter sin vakre 2-0 scoring under treningskampen i fotball mellom Aalesund og Hødd på Color Line Stadion i �lesund lørdag ettermiddag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Svein Ove Ekornesvåg)

Etter noen måneders pause uten fotballfotografering var det godt å komme igang med sesongoppkjøringen. Det er ikke bare spillerne som trenger å trene til seriestart, fotografen trenger det også. Vanligvis tar det 2-3 kamper før ting sitter som det skal etter en lang pause. Ubetydelige treningskamper er perfekte til dette.

Dagen startet med å finne frem pakkelisten for fotballfoto, lade alle batterier, tømme alle minnekort, skrive tekstmal og lete frem vinterklærne.  Med drøye 100 ting å pakke for å være klar til fotoballfoto så er pakkeliste praktisk for å minimere risikoen for å glemme noe. Noen ting kan man klare seg uten dersom man glemmer det, mens andre ting kan spolere hele oppdraget om man glemmer å ta det med. Liste er derfor praktisk.

Det fjernstyrte kameraet mitt hadde tydeligvis ikke godt av tre måneders pause og var “groggy” før avspark. Kameraet skrudde seg på og så ut til å fungere, men nektet å ta bilde. Prøvde å skru det av og på gjentatte ganger, ta ut og inn minnekortet, ta ut og inn batteriene, koble fra kablene, men ingenting fungerte. Siste ideen var å bytte plass på batteriene. Av en eller annen merkelig grunn fungerte det. Dette kameraet har vært med på så mange harde prøvelser at det må ha 10 liv, men minst 9 av de er nok brukt opp nå.

Ellers var kampen en grei gjennomkjøring. Litt nytt utstyr ble testet under kampen og det fungerte ok, men litt finjustering trengs til neste kamp.

Dessverre er lysforholdene på Color Line Stadion under treningskampene elendige, så bildekvaliteten blir deretter. Da er det kjekkere med eliteserie og flomlysene på full guffe istedenfor sparebluss. Neste treningskamp er mot Sogndal i Sunnmørshallen. Skal man si at lysforholdene på CLS er grusomme under treningskampene så er lyset i Sunnmørshallen mange, mange hakk verre. Men en god treningsøkt blir det likevel. Forhåpentligvis også en god fotballkamp.