En smartere smarttelefon

Uorginalt (t.v.) og orginalt batteri. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Svein Ove Ekornesvåg)
Uorginalt (t.v.) og orginalt batteri. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Svein Ove Ekornesvåg)

Min faste følgesvenn på alle fotooppdrag, mobiltelefonen, har sålangt hatt samme problem som alle smarttelefoner. Batterikapasiteten suger. Noe som er ekstra plagsomt siden telefonen også suger, strøm vel å merke. Spesielt ved bruk av usb host, redigeringsprogram og WiFi samtidig. Telefonen har da stort sett skreket etter strøm allerede etter første omgang av fotballkampen.

Men den tid er forbi. 1000 mAh batteri har blitt byttet ut med et på 3900 mAh. Den tidligere slanke og lekre telefonen har blitt tjukk og feit, men til gjengjeld har den fått helt rå batterikapasitet.

Kampen mellom Aalesund og Rosenborg ble den første skikkelige testen, jeg var svært spent på hva batteriet skulle levere. Brukte 3G, Wifi, redigeringsprogram og sendte i løpet av kampen inn 6 bilder til ftpserveren.  Etter kampslutt sjekket jeg spent batterinivået. Til min store overaskelse stod det fortsatt på 100%.  Nå har det blitt mandag kveld, to dager etter kampen, og nå viser batteriet 70%. Imponerende! Hadde det vært det orginale batteriet så hadde det vist 0% etter kampslutt.

Men…

Ja selvfølgelig er det et men. Telefonen har blitt ca 2,5 cm tykk, og med 4,1″ skjerm så blir det en ganske stor murstein. Det er prisen å betale for å få et så kraftig batteri, men med min aktive og strømkrevende bruk av telefonen så er det absolutt verdt det. Nå slipper jeg hvertfall å tenke på å måtte gå tom for strøm i løpet av en fotballkamp eller en dagstur, noe som i seg selv er verdt det.

Og med så stort tomrom det er i det modifiserte bakdekselet på telefonen nå er det bare å krysse fingrene for at Mugen lanserer et enda kraftigere batteri. Rent fysisk så er det null problem å putte i minst et dobbelt så stort batteri uten at yttermålene på telefonen blir større. Det er lov å håpe.

Oppdatering:

I skrivende stund, onsdag ettermiddag, så er batterinivået nede på 40%. Forbedringen fra det orginale batteriet er helt formidabel!

Leave a comment