Video: Printing i mørkerom

Jeg laget en liten videosnutt fra dagens økt med printing i mørkerommet. I denne filmen printer jeg en 6×6 Ilford HP5 negativ på Ilford Multigrade Art 300 papir.

Videosnutten er av en av de tidlige printene i en prosess for å lage et fine print av negativen. I videoen burner jeg printet litt for å lage det litt mørkere i en del av bildet, dette gjør jeg ved å klippe et passende hull i en pappkartong og så bruke den til å slippe gjennom lys dit jeg vil ha det på papiret. Kartongen flyttes hele tiden i det aktuelle området for at det skal bli myke overganger. Deretter putter jeg papiret i fremkalleren, så stopp og til slutt fix. Etterpå vaskes det nøye og henges opp til tørk.

For å komme frem til den første ferdig fine printen av en negativ ligger det timesvis med arbeid bak. Først printing av teststrips, deretter komme frem til en optimal straight print og så ulike versjoner med doding og burning. Etterpå er det arkivbestanding montering og innramming.

Leave a comment