Video: Hvordan tre negativen på spolen

Patersom fremkallingstank i sving. I tanken er det èn rull med 35mm film. I litermålene har jeg på forhånd blandet ut fremkaller, stopp og fix. Tanken lar jeg stå i vannbad for å holde stabil temperatur. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Svein Ove Ekornesvåg)

Lurer du på hvordan du skal tre negativen inn på filmspolen før du putter den i fremkallingstanken? For å gi noen tips så har jeg laget en liten videosnutt om hvordan jeg selv gjør det.

De fleste har nok sin egen personlige vri på dette, men her er hvertfall min måte som fungerer flott for meg. I videoen bruker jeg en Paterson-tank som har plass til to 35mm ruller eller en rull med 120-film. Alt fra punktet hvor man skal åpne filmkassetten må selvsagt gjøres i totalt mørke, i videoen bruker jeg bare en ubrukt film som eksempel. Siden man skal gjøre det meste i totalt mørke så er det viktig å ha orden på ting og vite hvor du har alt. Let frem alt før du skrur av lyset og ha det på faste plasser hver gang slik du får inn en rutine på det.

 

Leave a Reply