Overføre bilder fra Canon EOS til Android

Canon WFT-server

Har du mobiltelefon, Canon EOS 1d-x, 3G/4G-router, WFT-E6 sender og ønsker å overføre bilder trådløst fra kameraet til telefonen eller nettbrettet? Det er kanskje enklere enn du trodde.

WFT-E6’en har noe som heter WFT-server mode. Aktiverer og konfigurerer du den så kan du logge på kameraet via nettleseren på mobilen, nettbrettet eller pcen din. Etter du har logget på kan du browse gjennom bildene, laste ned ønsket bilde til telefonen eller bruke mobil/nettbrett eller pc som fjernkontroll. For pressefotografer (og rosabloggere som skal instagramme bildet) er spesielt det å overføre bildene til mobilen raskt og enkelt viktig i en del tilfeller. Et tilfelle er for å kunne skrive bildetekst, gjøre lett redigering og sende bildet til kunden via ftp/e-post.

Så hvordan gjør du det?

Først trenger du tilgang til et wifi-nettverk. Den mest portable måten er nok en 3G/4G-router.

Deretter kobler du til WFT-E6 enheten til kameraet. Gå inn på skiftenøkkelmenyen og aktiver kommunikasjonsfunksjonen. Så går du på Tilkoblingsveiviseren, velger WFT-server, kobler til det trådløse nettverket og lagrer innstillingene dine i et ledig set. Deretter går du inn på nettverksinnstillinger under kommunikasjonsinnstillingsmenyen, velger oppsett, går til WFT-serverinnstilling, til WFT-konto og oppretter en eller flere brukere. Hvis du skal koble til med både mobil og pc bør du ha to brukere siden samme brukeren ikke kan være logget inn to steder samtidig.

Så går du inn på “bekreft innstillinger” og leser hvilken IP-adresse kameraet har. Denne IP-adressen taster du inn i adresselinjen til nettleseren din. Da spretter det opp et påloggingsvindu og du taster inn brukernavnet og passordet du laget. Husk at mobilen/pcen må være tilkoblet samme nettverket. Har du flere kameraer, men èn WFT-E6, så er det bare å kopiere nettverksinnstillingene over på det andre kameraet. Bruker du samme brukernavn, passord og IP-adresse på begge kameraene så er det raskt å flytte over senderen til det andre kameraet for å overføre bilder. IP’en til kameraet kan du da bokmerke i nettleseren.

Canon WFT-server

Etter du har logget inn får du valg mellom å se bilder, avansert fjernstyring av kameraet og enkel fjernstyring av kameraet. Avansert fjernstyring av kameraet kan være hendig hvis kameraet står som remote en utilgjengelig plass og man ønsker å gå inn for å endre på eksponering, fokus og lignende.

For å laste ned bilder til enheten du bruker så går du inn på vis bilder, trykker på thumbnailen og deretter på pilen som viser i øvre venstre hjørne av bildet. Selve nedlastningen til enheten din tar bare noen sekunder.  Skal du se nye bilder som du har tatt er det bare å refreshe nettleseren din og så dukker de nye bildene opp. En funksjon jeg savner er å kunne hake av flere filer og så laste de ned, forhåpentligvis er dette noe Canon kan fikse til en senere versjon.

Hvilke mobiler og nettbrett dette er kompatibelt med vet jeg dessverre ikke noe om. Jeg har testet det på Samsung Galaxy S2 med Android 4.1.2 og standard nettleser. Det fungerer også på Samsung Galaxy Tab 2 7.0.

For jobbing videre med bildet på telefonen/nettbrettet trengs feks. en app for å skrive bildetekster og ta lett redigering. For å kunne tekste og raskt enkelt bør man velge en app som lar deg bruke forhåndsdefinerte tekstmaler hvor man bare fyller inn litt ekstra tekst før man sender. Den delen vil jeg komme med informasjon om senere.

Leave a comment