Sesongslutt med gullfest

Molde feirer cupgullet hjemme i Molde etter å ha slått Rosenborg 4-2 i cupfinalen. Richard Hartis taler til supporterne. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Svein Ove Ekornesvaag/Svein Ove Ekornesvåg)

En lang, herlig og fantastisk fotballfotosesong ble søndag avsluttet med fotografering av Moldes gullfest i hjembyen. Dette var tredje gullfesten på tre år jeg har fotografert i Molde.  Det ble en sen kveld med fotografering, og natta ble avrundet med 3 timer søvn før jeg satt kursen på jobb igjen.

Moldes Daniel Berg Hestad løfter pokalen foran supporterne og feirer cupgullet hjemme i Molde etter å ha slått Rosenborg 4-2 i cupfinalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Svein Ove Ekornesvaag/Svein Ove Ekornesvåg)

Det første seriegullet var klart det morsomste å fotografere, men søndagens gullfest var også en for historiebøkene.  Nevner jeg cupgullene til AaFK og Hødd så blir det enda mer tydelig at Møre og Romsdal har vært et maktsentrum i norsk fotball siste årene. Moro og fantastisk å få være med på å dokumentere det.

Mye spennende på gang både i AaFK og Molde for tiden, og alt ligger til rette for at de to lagene skal kjempe i toppen i 2014 om sulten er tilstede. Moldes busslast med nye spillere begynner å bli samkjørt og laget skal ut i Europa igjen med litt mer erfaring i bagasjen. AaFKs million dollar man har puttet massevis av mål og var nær ved å bli toppscorer, til tross for at han bare har fått vist litt av sitt potensiale. Michael Barrantes og Leke James er også to det forventes mye av i 2014, førstnevnte vil nok revansjere en middels sesong og sistnevnte er på full fart fremover. Sist men ikke minst, Janne Jönsson signerte til slutt kontrakten det har vært snakket om i månedsvis.

Med andre ord, jeg gleder meg allerede utrolig mye til å komme i gang med å fotografere fotballsesongen 2014!

Nå er fotballferien i gang og for min del skal den brukes til fotografering og forberedelser til neste sesong. Helgene fremover blir det mye tid til slow photography, noe som er en av mine andre store lidenskaper. Fryseren og kjøleskapet er fulle av film og kameraene lengter etter oppmerksomhet. Tiden skal altså gå raskt frem mot seriestart 2014!

Moldes Martin Linnes (t.v.), Vegard Forren og Fredrik Gulbrandsen i godt humør når de feirer cupgullet hjemme i Molde etter å ha slått Rosenborg 4-2 i cupfinalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Svein Ove Ekornesvaag/Svein Ove Ekornesvåg)

Molde feirer cupgullet hjemme i Molde etter å ha slått Rosenborg 4-2 i cupfinalen. (Svein Ove Ekornesvaag/Svein Ove Ekornesvåg)

Molde feirer cupgullet hjemme i Molde etter å ha slått Rosenborg 4-2 i cupfinalen. Daniel Berg Hestad fyrer opp stemningen på scena. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Svein Ove Ekornesvaag/Svein Ove Ekornesvåg)