Jakten på den perfekte fotohansken

Hansker til fotografering. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Svein Ove Ekornesvaag)
Hansker til fotografering. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Svein Ove Ekornesvaag)

I utgangspunktet skulle man tro at å kjøpe hansker til å bruke når man fotograferer var en enkel sak, men det har vist seg å være feil.

Etter årevis med fotografering på kalde høst-, vinter- og vårdager har jeg flere enn èn gang følt behov for å bruke hansker. Ofte har jeg hatt med meg hansker, men som regel har de blitt liggende i sekken. Når hendene blir kalde reagerer de saktere og motorikken blir dårligere. For konsentrasjonen sin del er det heller ikke bra å fryse når man fotograferer.

Men samme hvilke hansker jeg prøver så ender det nesten alltid opp med det samme, altså fotografering uten hansker. Enten så blir hansken for tjukk, eller så har den for dårlig grep eller gir dårlig kamerafølelse, eller så er den for stor, for kald, for raskt våt osv.

Jakthansker, vinterhansker, treningshansker, bommulshansker, ullhansker og gud vet hva jeg har prøvd. Den eneste hanske jeg har likt sålangt er noen treningshansker jeg har som jeg har klipt av alle fingrene på, men hansker uten fingrer varmer dessverre heller lite.

Da jeg var innom en sportsbutikk sist gang snublet jeg over noen hansker i hesteavdelingen på vei ut av butikken. Der fant jeg noen hansker laget for polo. De som spiller polo vil nok ha god følelse og grep når de holder hånda rundt kølla si. Slik er det også med fotografering, god kamerafølelse og godt grep er helt essensielt.

Hanskene sitter veldig godt og er veldig tynne slik at man kan trykke på små knapper. Sannsynligheten for at hansken skal passe bra til fotografering er derfor stor. Jeg tok derfor en sjanse og kjøpte hanskene, men om de funker bra til fotografering gjenstår altså å se. Jeg skal (prøve å) bruke hanskene en del fremover og komme med tilbakemelding på dette etterhvert.