Trappene til Fjellstua minutt for minutt

Trappene til Fjellstua
Trappene til Fjellstua siste åpningsdag i 2014.

Da det i løpet av 2014 ble klart at rundt 360 av de 418 trappetrinnene til Fjellstua i Ålesund skulle lages på nytt istedenfor å restaurere de begynte jeg å tenke på hvordan jeg kunne bevare minnene om de opprinnelige trappene. All diskusjonen vi opplevde i Ålesund etter at det ble klart at nesten alle trappetrinnene skulle rives bidro også til at jeg ønsket å dokumentere trappetrinnene slik de var.

Siden jeg er fotograf ble det naturlig å lage et fotoprosjekt om trappene før de skulle stenge 18. august 2014. 17. august var siste åpningsdag og mange timer av den dagen tilbragte jeg i trappene for å fotografere. Første del av planen var å fotografere samtlige trappetrinn, deretter oversiktsbilder, stemningsbilder, detaljbilder og bilde av alle benkene. Dette gjennomførte jeg tidlig på morgenen den dagen. Resultatet håper jeg å få presentert i en bildebok.

Senere på dagen tok jeg turen tilbake for å filme trappeturen. Turen filmet jeg «minutt for minutt» fra starten ved trappetrinn nr. 1 i byparken til det siste trappetrinnet ved Fjellstua, ruten jeg gikk var den med flest trappetrinn. Hvordan dette unike kulturminnet i Ålesund såg ut denne siste åpningsdagen kan sees i videoen ovenfor.