Trappene til Fjellstua – siste dagen i gamletrappene

Trappene til Fjellstua

“Først og fremst er dette ei inderlig kjærlighetserklæring til de gamle trappene” skrev Harald Grytten i Nytt i Uka om bokprosjektet mitt «Siste dagen i gamletrappene» – og det har han helt rett i. Nettopp en kjærlighetserklæring vil jeg si dette meget spesielle fotodokumentariske prosjektet er.

Prosjektet ble til av den grunn at jeg ønsket å bevare minnene om de gamle trappene siden det var klart at forandringene ble så enorme. Boka ville jeg lage akkurat slik som jeg hadde lyst til, og derfor ble den som den ble, altså en svært grundig fotodokumentasjon som jeg håper fremtidige generasjoner kan få glede av. Hvem vet, kanskje skal trappene «pusses opp» igjen om 150 år, og kanskje snubler noen da over denne boken nedstøvet i bibliotekets innerste hjørne i lokalhistorieavdelingen.

Når det kan lages minutt for minutt filmer om tog- og båtturer, bøker om ved og andre herlig «nerdeprosjekt» må det også kunne gå an å lage ei bok om 418 trappetrinn «trinn for trinn». Jeg har hvertfall gjort det.

Trappene til Fjellstua 2

Boka er nå til salgs i et begrenset opplag på bare 13 eksemplar. Opplaget er et prøvetrykk og selges signert og nummerert. Dette er en sjelden sjanse, så vær raskt ute med å sikre deg et eksemplar:)

Boken er på 444 sider og er en grundig fotodokumentasjon om de gamle Fjellstuetrappene. Her får du se hvordan trappeløpet såg ut, bilde av alle benkene, masse detaljbilder og som «bonusmateriale» er der også med hele 219 sider som inneholder bilder av samtlige trappetrinn i kronologisk, nummerert rekkefølge.

Ønsker du å kjøpe et eksemplar kan du benytte dette kontaktskjemaet. Boken selges for kr 999,- + frakt. Har du lyst til å lese boka helt gratis kan den lånes hos Ålesund Bibliotek.

3. august skrev Harald Grytten omtale av boken i Nytt i Uka, les saken på nett her

Visste du at siste dagen i gamletrappene også ble brukt til å lage “Fjellstuetrappene minutt for minutt”? Et gjensyn med gamletrappene ser du i videoen nedenfor: